Mens-en-Kind Coaching

Begeleiding onderweg, tijdens de zoektocht naar geluk.
Voor alle mensen die kind zijn of ooit kind zijn geweest.
Voor de enkeling of voor het hele gezin.
Op een betoverende plek.

Wil je weer heerlijk slapen, je hoofd leeg maken, je lekker in je lijf voelen, zorgeloos en moeiteloos door het leven gaan? Vrolijk en vrij zijn?

Wat je wensen ook zijn, we gaan samen op pad en maken een wonderbaarlijke tocht.
Met vervulling van je hartsverlangen als doel. Stel het je voor, als een punt aan de horizon en we bewegen ernaartoe. Jij bepaalt zelf de route en de volgende stap van je reis. Misschien ploegen we door de modder, springen over een sloot of spreid je je vleugels en vliegen we…

Waar speelt het zich af?

Coaching bij het Ganse Land vindt plaats op ’t Landje, een bosje, met mogelijkheden om te ravotten in de natuur. Je ervaart de elementen om je heen en in jezelf. Het biedt ander perspectief en inzicht. En van daaruit kun je verder.

Kleding, die vies mag worden, lange broek,  regenlaarzen of wandelschoenen zijn aan te bevelen en warme sokken of sloffen voor in de pipowagen.

Waar bestaat de sessie uit?

Een wandeling naar ’t Landje - om het leven van alledag even achter je te laten.
Een gesprek – om lucht te geven aan wat er leeft, inzicht te verwerven
Een activiteit – om gevoel te laten stromen, gevoelens een plek te geven, te verwerken.
Hierbij kun je denken aan: dansen, zingen, toneelspelen, tekenen, schilderen, plakken, knippen, kleien, zwemmen, vuur maken, hut bouwen, yoga, meditatie, een spelletje doen.
Een afronding of een opdracht – om het handen en voeten te geven.
Een terug wandeling – om de overgang te maken naar het dagelijks leven.

Ik maak gebruik van:

creatieve werkvormen en materialen
spreukenkaartjes
de elementen en rituelen in de natuur

en humor...

Wie ben ik?

Ik ben Eda Andreae en zal je gids zijn tijdens dit avontuur.
Al jaren werk ik met grote groepen mensen van allerlei leeftijden en komaf. Vroeger als pedagogisch medewerker, regisseur, als theaterdocent in het basisonderwijs, als coach voor leerkrachten en nu als docent Nederlands voor hoogopgeleide migranten.

Aan gasten die een Creatief Verblijf boeken in onze Ger, geef ik creatieve workshops. Ik ontdekte, dat zij na afloop vaak ontroerd waren en graag wilden praten er over wat hen dwars zat en wat ze anders zouden willen. Dat bracht me op het idee om me verder in het coachen te verdiepen en het onderdeel te laten worden van het aanbod van Het Ganse Land.

Veel kinderen noemen me lief en vooral heel grappig en hun ogen stralen als ze me zien. Dat is wederzijds. Veel volwassenen noemen me zorgzaam, humorvol, wijs en speels. Dat klopt. Ik ben een groot kind met koffers vol ervaring. Ik kijk graag met je mee.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ontmoetingsgesprek:
De eerste stap is natuurlijk telefonisch contact. Dan volgt een ontmoetingsgesprek. Gaat het om kindercoaching? Dan komen beide ouders en het kind mee. Hierin maken we kennis met elkaar. Waarbij uiteraard het probleem, de uitdaging of het verlangen aan bod komt. Blijkt dat er de wens is om gesprekken voort te zetten, dan worden daar afspraken over gemaakt.

Vervolgtraject:
Is de vraag complex, dan is het handig om voor een traject te kiezen, waarbij over langere periode gewerkt wordt aan voelen, loslaten, bewustwording, verlangen, ontwikkeling van kwaliteiten, installeren van verandering, etc. Zeker bij kinderen is er verwerkingstijd nodig. Vandaar.

Eenmalige coaching sessie:
Het kan ook zijn, dat je zo nu en dan eens een gesprek wilt voeren, om te ervaren wat er nu wezenlijk aan de hand is, er met een ander perspectief naar te kijken en weer op weg te kunnen.

Tarieven:
Eenmalige sessie: € 75,- p.u. Kies je voor een traject, dan is het ontmoetingsgesprek is gratis.
Een sessie duurt anderhalf uur.