Omgeving

De Ger staat in onze tuin, vol jonge fruitbomen, scharrelende kippen, koerende duifjes, grenzend aan een brede sloot. Deze tuin ligt achter een voormalig knechtenhuisje, midden tussen de akkers van de schitterende Oostpolder. Op en kwartiertje wandelen ligt ’t Landje. Het is een perceeltje bos, waar de knecht vroeger zijn hout voor de kachel vandaan haalde, zoals ook wij nu. De zweethutplek bevindt zich hier. En ook de grote Pipowagen heeft er zijn plekje gevonden. Het ligt aan binnenwater, waar het heerlijk zwemmen is. Het Lage Oude Veer was vroeger een zeeinham. De naam ontleent zich aan een Veerdienst die vroeger richting voormalig Waddeneiland Wieringen voer. De kleigrond onder onze voeten is voormalige zeebodem en van archeologische en aardkundige waarde. In 1916 stond de polder en ons huisje onder water. Op 2 km van de Waddenzee, 11 km van de Noordzee en 13 km van het IJsselmeer. Water alom. Een stevige zuidwestenwind en adembenemende luchten.

Dagje uit

In de nabije omgeving kan er naar hartenlust gewandeld en gefietst worden. Zo lopen hier bijvoorbeeld De Waddenzeeroute en de Noordelijke aanlooproute naar Santiago de Compostella.

Prachtige Noordzeestranden en duinpartijen liggen op zo'n 15 minuten met de auto via de bijzondere vlotbrug bij 't Zandt, of 30 minuten met de fiets met het pondje het Noord- Hollands kanaal over. Callantsoog is een gezellige badplaats. Er zijn leuke uitstapjes te maken naar het voormalig Waddeneiland Wieringen, met op zaterdag ochtend visafslag in Den Oever. Hier zijn ook tochten over het Wad te maken. In de nabije omgeving ligt ook het Robbenoordbos. Mocht je het echte eiland gevoel willen ervaren, dan is een dagje naar Texel aan te raden. Als je de boot haalt, ben je er in drie kwartier.

Op het nabijgelegen Amstelmeer kan je surfen en zwemmen. In 't Hoge Oude Veer zijn goede vissteigers aangelegd. Maak een bezoek aan het totaalkunstwerk de Nollen in Den Helder of pak een terrasje in Rijkswerf Willemsoord. Voor wie ouderwetse gezelligheid zoekt, is Schagen met de West-Friese markt de aangewezen plek. En zeker niet vergeten, vooral als je met kinderen komt, bezoek het dierenpark Hoenderdaell aan de overkant.

Voor de dagelijkse boodschappen kan je prima in Anna-Paulowna terecht. Daar is tevens het treinstation. In de maanden april en mei is de Poldertuin met de vele soorten bloeiende bollen een bezoekje waard. In het dorp zijn een aantal (afhaal) restaurants en snackbars. Voor een hapje en een drankje kun je ook in het nabij gelegen dorp van Ewijcksluis terecht. De Dikke Bries aan het IJsselmeer en Ongder de Kukel in Hippolytushoef zijn beiden bijzonder gezellig.